ПЕЧЕНІЗЬКА ГРОМАДА ГОТУЄТЬСЯ ДО ОСІННЬО-ЗИМОВОГО ПЕРІОДУ

Дата: 15.07.2024 09:14
Кількість переглядів: 36

Фото без описуНачальник СВА Олександр Гусаров провів засідання штабу з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Печенізької громади до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

В роботі штабу взяли участь фахівці селищної ради, старости громади, керівники галузей освіти, охорони здоров’я, культури, надання соціальних послуг, комунальних підприємств, енергетики, дорожники, фінансисти, представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, інші служби.

Сьогодні, коли країна живе в складних умовах війни, готуємо Печенізьку громаду до різних сценаріїв проходження майбутнього опалювального сезону. Роботи виконуються по всіх напрямах.

Керівники й представники галузей, старости громади доповіли про стан готовності до опалювального періоду, обсяг вже виконаних підготовчих робіт, а також найбільш проблемні питання, які належить вирішити найближчим часом.

Обговорили питання підготовки систем опалення, роботи пунктів незламності на території громади, безперебійної подачі води, готовності роботи резервних джерел живлення, забезпечення необхідними запасами палива, придбання піщано-сольових сумішей для роботи комунальних служб та інші нагальні питання.

Серед першочергових проблем, які наразі вирішуються, є капітальний ремонт котельні Печенізького ліцею ім. Г.Семирадського із встановленням та підключенням твердопаливних котлів. Також важливим і не простим питанням є підключення модульної котельні, яка подає тепло до дитячого садка №1 та будівлі лікарні в Печенігах – працюємо над цим. Плануємо відремонтувати водопровідну й каналізаційну системи в будівлі дитсадка №2 в селищі Печеніги. В закладах медицини громади заплановано ряд масштабних робіт. Сподіваємось, в цьому нашій громаді допоможуть партнери-благодійники. Поки що разом з керівництвом КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" готуємо відповідну документацію. Рухаємось по шляху встановлення модульної будівлі амбулаторії в с.Артемівка. Співпрацюємо з цього надзвичайно актуального питання з Міністерством охорони здоров'я України за спеціальною програмою.

В робочому порядку по закладах та установах громади вирішуються питання навчання операторів, перевірки сигналізаторів, димових та вентиляційних каналів, технічного обслуговування та підключення.

Заслухали керівника КП «Аква» та інженера КП «Джерело». Підприємства різні, та кожне з них виконує великий об’єм робіт, маючи обмежений кадровий потенціал та фінансові ресурси. Звичайно, селищна військова адміністрація підтримує й направляє кошти з місцевого бюджету для здійснення першочергових платежів. Протягом двох років завдяки нашій комунікації з партнерами ми змогли отримати для роботи комунальників нову техніку. Керівник громади наголосив та поставив задання активно надавати мешканцям нашої та інших громад платні послуги. Технічна можливість для цього є. Це допоможе покращити фінансово-господарський стан КП.

Серйозною проблемою, яку потрібно зрушити з місця, є організація роботи ОСББ в селі Мартовому та в селищі Печеніги. Ключовим моментом для вирішення проблемних питань тут є бажання самих жителів навести порядок у своїх структурах, обрати керівників об’єднань, сплатити борги по квартплаті, вирішити ряд організаційних питань. Лише після цього селищна рада зможе допомагати у вирішенні проблемних, фактично приватних, питань. Найближчим часом будемо зустрічатися з жителями в селі Мартовому та мешканцями багатоквартирних будинків 40, 42 в селищі Печеніги, спробуємо разом зрушити з місця цей камінь.

Під час роботи штабу, у ході обговорень та узгоджень зазначених питань визначено ряд першочергових заходів по всіх напрямках. Заходи, терміни, виконавці, відповідальні – робота в напрямку підготовки до нового опалювального сезону триває з того моменту, як завершився попередній зимовий період. Працюємо та робимо все можливе, щоб заздалегідь бути підготовленими до різних ситуацій взимку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь