ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК ЖІНОК-МЕДИКИНЬ

Дата: 16.07.2024 11:19
Кількість переглядів: 53

Фото без описуЖінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов’язаних. (п.11 ст.1 ЗУ «Про військовий обов’язок та військову службу»).

Державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації ведуть персональний військовий облік працівників, жінок з медичною та фармацевтичною освітою.

При прийнятті на роботу вони зобов’язані перевіряти наявність військово-облікового документа у претендентів на роботу.

Приймання на роботу здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, відповідних підрозділах розвідувальних органів. (п.34 Постанови КМУ № 1487 від 30 грудня 2022 р. «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів»)

За порушення правил військового обліку під час воєнного стану передбачений штраф від 17 до 25,5 тис. грн за (стаття 210 КУпАП).

В той же час, перебування жінок на військовому обліку не означає їх обов’язкову мобілізацію. Вони можуть бути призвані на військову службу чи залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час у добровільному порядку (ст.12 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу»).

Також, не передбачено і обмежень щодо виїзду жінок за кордон.

Якщо Ви потребуєте правничої допомоги звертайтесь до Печенізького бюро правничої допомоги за адресою: селище Печеніги, провул. Б.Хмельницького, 1-А. Консультації надаються безоплатно.

Любов ЧОРНОМОР, помічник юриста

Печенізького бюро правничої допомоги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь