Як подякувати військовому, не створюючи незручностей

Дата: 02.09.2024 16:51
Кількість переглядів: 28

Фото без описуВиразити свої відчуття можна словами, жестами або діями. Наприклад, сказати: «Дякую за службу». Або використати жест «Завдяки тобі», приклавши праву долоню до грудей. Виявити вдячність незнайомому ветерану чи ветеранці також доречно поглядом, усмішкою, схилянням голови.

❌ Не переривайте, якщо людина зайнята.
❌ Без дозволу не купуйте кави та не пропонуйте грошей.
✅ Запитайте, чи доречно пригостити людину.
✅ Уточніть, які потреби має воїн чи його підрозділ.

Від помилок у спілкуванні не застрахований ніхто. Суспільство лише формує нову етику комунікації, що враховуватиме досвід і воїнів, і цивільних. У цьому процесі цілком нормально помилятись і просити вибачення.

Не соромтеся питати прямо, як можна зробити взаємодію кращою для обох сторін. Не бійтеся казати про свої наміри й почуття. Пробуйте. Дякуйте.

Освітній серіал «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» можна переглянути на платформі Дія.Освіта або на YouTube-каналі «Ти як?».

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри в межах комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я. Він є продовженням однойменного розділу «Довідника безбар’єрності» – гіда з коректної комунікації. Проєкт реалізовано за підтримки Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ, ГО «Безбар’єрність» і Visa, яка є учасницею спільноти «Бізнес без бар’єрів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь